KTHs

Sommarmatematik   2002
Avsnitt 1 Avsnitt 2 Avsnitt 3 Avsnitt 4 Avsnitt 5 Avsnitt 6
KTH-logo


Välkommen du som har sökt till KTH!

Innehåll Tekniskt
Det här är en möjlighet att friska upp dina matematikkunskaper inför kursstarten.
Det här materialet består av 6 avsnitt som behandlar basfakta och metoder som garanterat kommer att behövas i dina högskolestudier.
Alla avsnitt har en gemensam uppbyggnad, som framgår av den ljusblå navigationslisten här.

Beroende på din nätuppkoppling eller din allmänna inlärningsstil kommer du förmodligen att föredra att jobba antingen framför skärmen eller en bit bort med materialets pappersversioner.

Om du är pappersorienterad har du nytta av att skriva ut avsnittens PDF-filer. En klick på print-symbolen i avsnittets navigationslist ger avsnittets PDF-filer.
Om du inte har alltför stor skärmskräck kunde du kanske ändå kunna pröva materialets mer interaktiva delar, som inte finns i pappersform, :skärmtesterna, steg-för-steg-(SfS-)exemplen och sluttesterna.

Du som naturligt arbetar vid skärmen behöver kanske å andra sidan uppmanas att avlägsna dig från skärmen ibland för att bedriva seriösa papper-och-penna-räkningar. Detta gäller framförallt övningarna och sluttesterna.

Denna minikurs innehåller ingenting från differentialkalkylen utan inriktar sig helt på grundläggande, förberedande stoff.

Målsättningen är närmare bestämt:

Efter genomgången minikurs skall du ha blivit säkrare på att
  • omforma algebraiska uttryck

  • hantera elementära funktioner, särskilt i samband med ekvationslösning.

  • avläsa funktionernas grafer.Du påbörjar lämpligen studierna med att klicka på ettan längst upp för att komma till Avsnitt 1.
Lycka till!

Gunnar Johnsson
Avdelning Matematik Sidansvarig: webmaster