English

DMS' Nihongo de anata no namae!
(Ditt namn på Japanska!)

Välkommen till DMS' Nihongo de anata no namae!

Här kan Du se hur ditt namn ser ut översatt till Japanska!
Skriv in ditt namn i rutan nedan och tryck på knappen!


Ditt namn:


Med DMS' Nihongo de anata no namae! kan du få ditt namn skrivet med det japanska alfabetet Katagana. Det är det alfabet som i japanskan används för alla utländska ord och låne ord.

För att få en så korrekt översättning som möjligt av ditt namn (det är trots allt bara ett litet dumt program som översätter...) bör du tänka på följande saker:

Jag har märkt att vissa läsare inte klarar av de svenska tecknen (datorn "hänger" sig). Hemskt ledsen, byt ut dem själv enligt reglerna ovan. Du kan även titta på en förteckning över alla tecknen i Hiragana och Katakana.

Vill du lära dig japanska?

Prova att ta några språklektioner på nätet: Foreign Laungages for Travelers, Traveler's Japanese with Voice som även innehåller en grundläggande Pronunciation guide (engelskt uttal). Prova även: Japanese Language Information, The Quick and Dirty Guide to Japanese, The Japanese Language, och Japan on the Web pages. Kanske du rent av är en KTH-teknolog? Då kan du läsa Japankunskap på 4p. B.E Sterzinger har en mycket bra sida där du kan lära dig att skriva både kanji, hiragana och katagana med hjälp av rörliga!! bilder.

Vill du åka till Japan och studera japanska så finns det ett flertal Japanese Language Schools. Det finns också en Japanese Language School Guide som har bra information. Nanzan University har kurser som passar in med våra terminer. Här finns en lista med de japanska skolor och universitet som finns tillgängliga på nätet.

För mer information om Japan och att resa i Japan, gå till Japan Travel Updates, Japanese Information, Japan Window, och City.Net Japan.

Det här programmet skrevs urspsungligen av FizzBomb, (den engelska versionen). Jag har sedan omarbetat koden för att programmet skall passa de svenska reglerna.


FastCounter by LinkExchange
Sedan 99-05-24


Skriv gärna vad ni tycker i min gästbok!

Sign My Guestbook Get your own FREE Guestbook from htmlGEAR View My Guestbook

Last modified: 98-01-13

e96_dsaMaile.kth.se