Nebojsa Novakovic 3
Zoran Stojcevski (46) 2
Kleber Saarenpää (46) 2
Fredrik Dahlström (65) -

Första halvlek började som Örebro-matchen slutade. Hård Djurgårdspress, alltså. Tyvärr utmynnade den endast i hörnor och ett hårt Jansson-skott som var värt ett bättre öde (mål). Umeå tittade upp endast ett fåtal gånger, och superhjälten Steve Galloway var mannen bakom allting framåt för UFC. 'Ta det lite lugnt, Steve', försökte publiken mana, men till ingen nytta. Efter 35 minuter rullade han in bollen bakom Baggen, efter att Johan Andersson fått en blackout och lämnat Steve och bollen åt sig själva. Två minuter senare var det dags igen. Ur misstänkt offsideposition i högra delen av straffområdet stänkte Galloway in den i krysset.

Nu rasade allt för DIF, och man fick vara tacksam att det bara stod 0-2 i halvtid. Förhoppningsvis gick Grönis fram som en orkan i omklädningsrummet, för det var spelarna definitivt värda. Speciellt Johan, som gjorde flera misstag och dessutom drog på sig en varning när han försökte avlägsna några av Galloways knän. Så gör man inte mot Steve!

I andra kom Zorro och Kleber in istället för Jesper Jansson och Berka. Trots den dystra ställningen orsakade Zorros skor gedigna skrattparoxysmer. Jag trodde att det bara var bajare som lirade i vita pjuck.

Spelet fortsatte som i slutet av första halvlek. Bedrövligt, alltså. I 65:e minuten bytte så Grönis ut Bosse mot Fredrik Dahlström. Trots att Bosse inte på något sätt hade gått och dragit benen efter sig, så blev det plötsligt fart på Djurgår'n. I 77:e minuten rullade Fredrik in 1-2, framnickad av Nebo. Plötsligt blev det redjal fart under de blårandiga strumporna. Efter att bollen farit runt som en flipperkula i Umeås straffområde, nickade så Dahlström in kvitteringen i tom bur på en retur från UFC:s målvakt. Vild glädje!

Trots furiös press kom DIF inte närmare ett segermål än ett Dahlström-skott tätt, tätt över i sista minuten. Ett hattrick hade ju inte suttit helt fel, men han får väl vara nöjd med sin insats ändå. Med lagets insats kan man endast vara nöjd om man råkade komma in på Stadion sisådär en 75 minuter för sent. Varför kan de inte lira så under hela matchen? Det var ju likadant mot ÖSK senast.

Till sist: VARFÖR sitter folk hemma och glor på EM istället för att ta sig till Stadion? Jävla B-supporters. Nästa EM spelas ju om bara fyra år, men DIF lirar ju inte igen förrän på lördag!

DIF:s hemsida