The Spirit of Windsurfing

  Erstaviken, Stockholm

Här visas just nu ett reportage om vår vindsurfpremiär på Erstaviken mellan Tyresö och Saltsjöbaden i Stockholms innerskärgård. 


 
en disig lördagmorgon
 
Det är en ovanligt varm lördag i den senare delen av februari månad detta år 1998 och jag skulle tro att det är början av sässongen för oss alla ute idag. Dagens datum är 21/2 och det är tio grader i luften och en ynka fyra grader i vattnet .   
 
Jag ler!
Här tänker jag; Det är härligt att vara ute igen! 

Som ni kan se, så glömde jag mina handskar denna första gången ut, men det var faktiskt inte så farligt tills jag kom in igen och fick genomgå smärtan när mina händer värmde upp!   

 
seglar iväg, i hög fart
Här seglar Dick och jag iväg österut ut ur viken.
.
.
.
Dick håller ihop
 
Dick Tillberg var också ute och seglade idag. Här är han på sitt snabba 6.5 slalomsegel och sin lilla CLS slalom bräda. 
 
Jag pressar min stora bräda
Jag är på mitt 6.0 slalomsegel och min 280 slalombräda med en stor volym på 115 liter. 

Och det känns fortfarande bra utan handskar på.  

 
Här drar vinden på rejält
 
Här är det inga problem med vinden inte.  
 
...förbereder en gipp?
 
Jag förbereder för en gipp här och jag tror att det är den jippen jag försökte göra precis framför bryggan där Erik tog bilder ifrån. Brädan ville inte svänga riktigt så snävt som jag tänkt mig och jag höll på att åka rakt in i bryggan. Brädan slog faktikst i bryggan men jag hann hoppa i vattnet just före, så jag blötte ner mössan och fick segla resten av tiden utan den.
 
i ofokus och utan mössa
Så, här är jag utan mössa... 

Vinden var sydvästlig och kom ifrån andra sidan viken. Det betydde lätt plattvattensegling men, eftersom vinden passerat Tyresö på andra sidan så var vinden byig lite då och då.

Under den tiden jag seglade idag varierade vinden mellan sju och elva m/s.
Tidigare på förmiddagen då Dick och Fredrik seglat kunde vinden mycket väl legat på i genomsnitt elva m/s.

 
Dick med utrustning för dagen
 
Här ser vi Dick i helfigur, en riktigt trevlig kille! Han har fäst på ett block av cellplast på sin bräda för extra flytkraft, och vad jag vet, så verkar det fungera bra.  
 
Tills nästa gång
 
Kalla vindsurfutflykter som denna är egentligen inte så dåliga. De får mig alltid att må himla bra efteråt. Men detta är ju ändå min tidigaste debut för vindsurf- sässongen i Stockholm någonsin! Förlåt till Fredrik för att jag inte har någon bild på honom, och sedan än igen väntar vi på att vintern ska ge sig av så vi kan ge oss ut på än en till vindsurfutflykt igen.  
Bilderna är tagna av Erik Du Rietz
Kontakta:
Niklas Du Rietz
e95_ndu@e.kth.se